Curriculum Vitae for pianist og organist Henrik Bo Hansen

Henrik Bo HansenHenrik Bo Hansen, f. 1958,  er uddannet som pianist ved konservatorierne i Odense og Aarhus hos Rosalind Bevan og Georg Vásárhelyi med diplomeksamen (udmærkelse) fra Det fynske Musikkonservatorium 1983. 1983-1986 bedrev han fortsatte studier som statsstipendiat ved Franz Liszt-Akademiet i Budapest, i Paris hos Vlado Perlemuter og Jacques Rouvier samt som Fulbright-kandidat hos Gilbert Kalish på State University of New York at Stony Brook.

Hjemkommet til Danmark i 1986 vandt han efter konkurrence stillingen som stadspianist i Herning med hovedvirke i Herning Stadstrio. Han koncerterede med dette ensemble i et særdeles omfattende kammermusikrepertoire indtil 1995. Fra 1996 har Henrik Bo Hansen været særdeles virksom i det københavnske musikliv som repetitør ved Det kgl. Teater, som underviser ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium og ved Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet. I den samme periode har han arbejdet som organist ved Vangede Kirke med fastansættelse fra 2001. 1999 bestod han Kirkemusikalsk Diplomeksamen som privatist ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium efter orgelstudier hos Grethe Krogh.

Henrik Bo Hansen, der er en flittig koncertgiver på begge sine instrumenter – klaver og orgel – har optrådt i en række lande i Europa samt i USA, Canada, Nigeria, Kenya og Syrien. Hertil kommer en rækker optrædener i Danmarks Radio og tv. Han har deltaget i mesterkurser med bl.a. Mstislav Rostropovich, Tatiana Nikolaeva, György Pauk, Jean-Pierre Wallez og Regina Smendzianka, ligesom han har uropført en række værker af danske komponister og givet førsteopførelser i Danmark af udenlandske værker.

Henrik Bo Hansen er i sin egenskab af organist ved Vangede Kirke arrangør af en koncertrække af internationalt tilsnit med kammermusik og orgelværker med ham selv som udøvende omdrejningspunkt.

Lige siden sin debutkoncert i 1981 har Henrik Bo Hansen været i en fortsat og dynamisk udvikling. Møder med markante lærere og rejser verden over har inspireret til den dialog, fordybelse og refleksion, der kommer til udtryk, når han sætter sig til tangenterne. Både hans repertoire og hans fortolkning og tilgang til musikken er præget af spændvidde og kompromisløshed. I privat sammenhæng er Henrik Bo Hansen specialist i historiefortællinger, der gengiver afkroge af eksistensens finurligheder, og denne livs-poesi kommer til fri udfoldelse i hans tolkninger af klaverlitteraturens vægtigste værker.
Instrumentet bliver vedkommende, ja nærmest en nødvendighed når man først har stiftet bekendtskab med det register, som det i sjældne stunder kan repræsentere.